Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Η Αγριελιά σύμβολο για τον αγώνα της ζωής



Αγέρωχη και πεισματάρα αγριελιά, που άπλωσες βαθιές θεμέλιες ρίζες στο χώμα και την πέτρα, για να κρατάς γερά στους δύσκολους καιρούς των ανέμων και να ρουφάς νερό και τροφή για να αντιστέκεσαι στην πυρά του καλοκαιριού.
Μαχητική αγριελιά που λυγίζεις αρμονικά τα κύτταρα σου και το κορμί σου σαν να θέλεις να φανείς πως χορεύεις, στην πράξη όμως παίρνεις θέση δυναμικής αυτοάμυνας για να αντισταθείς στις θύελλες των ανέμων και της ζωής..
Όμορφη και ευγενική αγριελιά. Που ρίχνεις προς τα πίσω ναζιάρικα την αχτένιστη κόμη σου, στολισμένη - πότε με λιλιπούτεια άσπρα ανθάκια – πότε με ζουμερόχυμους πρασινόμαυρους καρπούς, για να σπέρνεις τριγύρω απογόνους και να κερνάς τροφή τα πουλιά της απέραντης γειτονιάς σου.
Σοφή και πανέξυπνη αγριελιά που μαζεύεις στις χούφτες των αργυροπράσινων φύλλων σου το φως του ήλιου και τα ανόργανα στοιχεία του αέρα και τα μετουσιώνεις σε οργανικά κύτταρα της σάρκας σου για να μπορείς και να ζεις αλλά κυρίως να δίνεις καρπούς και οξυγόνο της ζωής.
Αγνή και φιλόξενη αγριελιά, ποιος ξέρει πόσους ληστές και κουρσάρους (ε)δρόσισες κάτω από τον μοναδικό στην γειτονιά ίσκιο σου και μπράβο σου που άντεξες να ακούσεις τα ανήθικα παραμύθια τους.
Νικ. Παπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου